Prázdninové akce moutnické mládeže

Den čtvrtý - den bláznů a den trifidů

4. 10. 2009 21:58

 

Noc na pátek byla velice krátká, protože už ve 4:30 nás probudila tajemná hudba a naléhavé zpravodajské vysílání, že naši planetu zasáhla nečekaná katastrofa – většina lidstva oslepla a na Zemi se rozšířily masožravé rostliny - trifidi, kteří se dovedou pohybovat. Jediný bezpečný úkryt před nimi je na ostrovech v moři. V naší výpravě zůstali pouze dva vidoucí členové, kteří těm ostatním pomohli dostat se přes překážky náročnou cestou až do bezpečí. Tam se po vypití teplého nápoje vrátil   za úsvitu zrak i ostatním.

Vrátili jsme se na faru a každý z nás měl napsat opis, co by chtěl ještě udělat, co by chtěl sdělit svým nejbližším, kdyby věděl, že za pár hodin či dní možná proniknou na náš ostrov trifidi a zničí veškerý život. Během psaní nás dostihl spánek, a tak toho dne nebyla snídaně, ale zrovna se v poledne obědvalo – těstoviny se sýrovou omáčkou, které pro nás připravila služba. Po poledním klidu jsme se proměnili ve dvě politické strany, které se snažily obsadit klíčové pozice v parlamentu.

Celé odpoledne nám zpestřovaly role, které jsme si vylosovali.    Mezi námi řádili skeptik a optimista, sukovač a rozvazovač, vůdce a následovník, rozžíhač a zhasínač, zavírač dveří a otvírač, umravňovač, bázen a kamelot. Nakonec to vypadalo, že blázni z toho za chvíli budeme všichni.

Po svačině jsme si zahráli na dvoře Rozplítanou, Malou ubohou kočičku a další střelené hry. Potom jsme přerušili naše bláznivé role, abychom v klidu mohli oslavit páteční mši svatou.

Po mši nás otec František pozval na prohlídku kostelní věže a pak se na faře konala vydatná večeře – spousta míchaných vajec, chleba a hromada zeleniny. Mňam!

Po večeři začal na faře znovu řádit „Vrah“, tentokrát však potmě. Pak jsme ještě hráli Plácanou do stolu a Tichou poštu a než jsme se nadáli, byl čas na večerní modlitbu a čas jít spát.

Další zajímavé fotky z tohoto dne najdete zde.

Zobrazeno 1988×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.