Prázdninové akce moutnické mládeže

PONDĚLÍ 12.7. Na Pískárně – Český Krumlov

15. 7. 2010 22:07
Rubrika: Vltava 2010 | Štítky: mládež , moutnice , tabory , vltava , vodáci

 

 

Po snídani vyplouváme na poměrně krátkou ale pestrou plavbu. Čekají nás peřeje, volej i dva jezy. Užíváme si je a sjíždíme opakovně. Počasí nám přeje, je opět slunečno. Cyklisti pro dnešek složili kola na korbu auta a dali přednost loďkám a Vltavě. Kousek od Krumlova, u posledního jezu jsme objevili lukostřelbu. Majitelé jsou ochotní, místo zaplacené čtvrthodinky trávíme střelbou na terč víc jak půl hodiny, nakonec se luk dostává i do holčičích rukou. Ostatní se cachtají pod jezem.

 

 

 

V krumlovském kempu stavíme stany a vyrážíme do města. Vedro je úmorné, část výpravy končí v chládku místních hospůdek, jen ti nejvytrvalejší dojdou až k medvědům a pak do zámeckého parku. Příjemný chládek v zahradách a nádherné výhledy na město bohatě odměňují vynaložené úsilí. Vysílení se vracíme do kempu na večeři a s povděkem přijímáme zprávu, že mše nebude v krumlovském kostele, ale někde v okolí kempu.

 

K večeři je výborný guláš od mistrů vařečky Waciho a Janíka. Ešusy i kotlíky skončily vylízané. Po třech dnech na lodi některé docela bolí ramena a záda, a tak olej, který nepadl na vaření, končí na nás v masážním salónu u Báry.

V blízkosti kempu nenacházíme žádné klidné místo, a tak se mše koná „v chrámu svatého Vaculíka“ – v našem největším stanu, který se pro danou chvíli proměnil v chrám. Nechybí ani kříž a květiny na oltáři. A kostel je plný až ke vstupním dveřím.

 

 

 

 

 

 

Večer kalčo a besedování nad chladivým mokem. Po obloze se válí mračna, místo širáku někteří stavějí radši obydlí pod raftem…

 

Zobrazeno 2095×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.