Prázdninové akce moutnické mládeže

ÚTERÝ 13.7. Český Krumlov – Dívčí kámen

15. 7. 2010 22:06
Rubrika: Vltava 2010 | Štítky: mládež , moutnice , tabory , vltava , vodáci

 

Ráno nás probouzí pár spršek deště, ale snídáme už za sucha. Některým se však evidentně ze spacáků nechce.

 

 

 

Na vodě nás dnes čeká nejdelší úsek. Na vlastní oči uvidíme, že nejkrásnější pohled na Krumlov je opravdu z Řeky. Jelení lávka a další tři jezy, pak teprve nás Vltava pouští dál ke Zlaté Koruně.

 

 

 

Občerstvujeme se výtečnými plackami na plotně – vlastnoručně si je mažeme, čím se dá – povidly, marmeládou, nutelou, kečupem, česnekem, bazalkou i solí…

Peřeje nás lehce nesou dál, přesto nás dnešek stojí hodně sil, hlavně když jeden raft celou dobu zlobí a chce dopumpovat co pár kilometrů.

Konečně Dívčí kámen. Jsme v CHKO Blanský les, do kempu smí auta jen na povolení. Někteří obětaví jedinci proto vyrážejí k autu ve vodácké výbavě a po rozpálené silnici do nedalekého Třísova. Navečer sbíráme v lese nějaké dříví. Poslední večer přece nesmí chybět táborák a buřty. Mši svatou máme za soumraku na rozcestí nad kempem. Po obloze se honí zajímavá oblaka.

Než se rozhoří táborák, po zralé úvaze se rozhodujeme, že poslední krátký úsek plavby do Boršova raději pojedeme vlakem, aby bylo ráno dost času zabalit lodě i stany a naložit je do auta. Nejkrásnější úseky Vltavy už jsme si stejně užili. Správnost rozhodnutí oceníme příští ráno.

Oheň praská, buřty se pečou, kytary hrají, zpívá se, těžko říct, kdy se šlo spát…

 

Zobrazeno 2875×

Komentáře

kacarovi3

Potřebuji na sjezd Orlice druhého do lodi na 14-15.8.Už to vzdávám a potřebuji pomoc.Jedu po prvé,moc o to stojím ale Bůh mi snad nepřeje.Je to snad poslední prosba se slzami v očích.Netuším,zdali se mnou počítají-i s lodí.Už to vzdávám...Vím,jsem neznámí,nezkušený a tu skupinu mladých vede žena,kterou mám moc rád.Toužím být s ní ale bez toho druhého nesmím...Pavel.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.